Ravioli z miodem

Składniki:

  • 20 dag kaszki z pszenicy twardej ,

  • 2 dag smalcu,

  • sól,

  • 4-5 łyżek

  • oliwy z oliwek,
  • 6 dag sera pecorino,
  • 1 łyżka męki pszennej,
  • 5 dag miodu

Z kaszki pszennej, smalcu, odrobiny wody, soli i 1 łyżki oliwy wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Cienko & je rozwałkować i powycinać krążki o średnicy 8-10 cm. Świeży ser pecorino pokroić na kawałki i wraz z odrobiną wody oraz 1 łyżką mąki włożyć do rondla. Roztopić na małym ogniu, aż do powstania gęstego, płynnego kremu. Na środek każdego krążka włożyć po łyżce kremu. Przykryć drugim krążkiem i zlepić mocno brzegi. Piec w gorącej oliwie, aż nabiorą złotego koloru. Po upieczeniu posmarować miodem i natychmiast podawać.

ravioli-z-dynia-na-slodko


Sprawdź Ceramika Paradyż Andante

Related Posts

About The Author

Add Comment